ΒΑΛΣΑΜΕΛΑΙΟ ΧΡΗΣΕΙΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για βαλσαμοχορτο φωτοΦ1. Σπαθόχορτο - Βαλσαμόχορτο

Το βαλσαμέλαιο είναι ένα 100% φυσικό σκεύασμα με πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Παρασκευάζεται με απόλυτα παραδοσιακή μέθοδο και με βασικές πρώτες ύλες το βαλσαμόχορτο και το ελαιόλαδο.

                                                      
Το βαλσαμόχορτο είναι ένα φυτό θαύμα της φύσης. Οι χρήσεις του καλύπτουν μια τεράστια γκάμα ευεργετικών ιδιοτήτων, οι οποίες προάγουν την καλή υγεία του οργανισμού. Χρησιμοποιείται τόσο ως εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος για διάφορες ασθένειες, όσο και ως το απόλυτο καλλυντικό ομορφιάς. Πιο συγκεκριμένα οι χρήσεις που έχει το βαλσαμέλαιο είναι:


Α. Θεραπευτικές χρήσεις

Το βαλσαμέλαιο διαθέτει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών καθώς τα ενεργά συστατικά του είναι αρκετά δραστικά. Οι θεραπευτικές χρήσεις που έχει το βαλσαμέλαιο είναι:


  1. Βοηθάει στις δερματοπάθειες: Το βαλσαμέλαιο λέγεται ότι μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση ασθενειών που σχετίζονται με προβλήματα στο δέρμα. Η εφαρμογή συνήθως γίνεται τοπικά έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη δραστικότητα.
  2. Μπορεί να βοηθήσει στα πιασίματα: Πολλοί υποστηρίζουν ότι μια από τις χρήσεις που έχει το βαλσαμέλαιο είναι να συμμετέχει ενεργά σε προβλήματα που σχετίζονται με τους μύες, με πιασίματα, κ.τ.λ. Συνήθως γίνεται επάλειψη τοπικά με λίγο βαλσαμέλαιο στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα και στη συνέχεια ακολουθεί απαλό μασάζ σε κυκλικές κινήσεις.
  3. Προσδίδει τόνωση: Το βαλσαμέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσικό τονωτικό. Η υψηλή συγκέντρωση ενέργειας που διαθέτει σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές δραστικές ουσίες που περιέχει, μπορεί να τονώσει τον οργανισμό με έναν εντελώς φυσικό τρόπο. Απλά προσθέστε λίγο πόσιμο βαλσαμέλαιο στη σαλάτα σας και απολαύστε άμεσα τις ευεργετικές και τονωτικές ιδιότητές του.
  4. Διαθέτει επουλωτικές ιδιότητες: Το βαλσαμέλαιο διαθέτει επουλωτικές ιδιότητες και είναι κατάλληλο για μικροκοψίματα, μικροτραυματισμούς, μικροεγκαύματα, κ.τ.λ. Απλά απλώστε πάνω στην περιοχή που έχει το πρόβλημα και δείτε την πληγή να εξαφανίζεται πιο γρήγορα.
  5. Προάγει την καλή υγεία: Η τακτική χρήση του βαλσαμέλαιου μπορεί να προάγει σημαντικά τη συνολικότερη βελτίωση της υγείας. Δεν πρόκειται για ένα μαγικό φάρμακο. Απλώς οι δραστικές ουσίες που διαθέτει προλαμβάνουν ή και θεραπεύουν πολλά προβλήματα υγείας, είτε τωρινά είτε μελλοντικά.
  6. Βελτιώνει την ψυχολογία: Αρκετοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι το βαλσαμέλαιο τους έχει βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της ψυχολογίας τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει αύξηση της αυτοπεποίθησης, καταπολέμηση φοβιών, πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του άγχους, περισσότερο θάρρος, καλύτερη διάθεση, κ.τ.λ. Απλά βάλτε στη διατροφή σας λίγο βαλσαμέλαιο και νιώστε τη διαφορά.

Β. Καλλυντικές χρήσεις

Το βαλσαμέλαιο εκτός από τις θεραπευτικές ιδιότητες που διαθέτει, θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά προϊόντα. Διαθέτει εξαιρετικές καλλυντικές ιδιότητες και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αισθητικής του προσώπου, του σώματος αλλά των μαλλιών. Πιο συγκεκριμένα οι καλλυντικές χρήσεις που έχει το βαλσαμέλαιο είναι:


  1. Ομορφιά προσώπου: Το βαλσαμέλαιο βελτιώνει αισθητά τη υφή της επιδερμίδας του προσώπου, ενώ παράλληλα προσδίδει λάμψη και ζωντάνια. Απλά κάντε επάλειψη στην επιδερμίδα του προσώπου σας και αφήστε τα ενεργά συστατικά που διαθέτει αυτό το θαυματουργό φυσικό προϊόν να κάνουν τη δουλειά τους για μερικά λεπτά. Θα παρατηρήσετε το δέρμα σας να λάμπει περισσότερο, η υφή της επιδερμίδας σας θα γίνει πιο απαλή, ενώ παράλληλα θα νιώσετε μεγάλη ανανέωση.
  2. Περιποίηση σώματος: Το βαλσαμέλαιο είναι ένα πολύ καλό φυσικό καλλυντικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περιποίηση σώματος. Κάνει το δέρμα πιο απαλό, ενώ παράλληλα μπορεί να τονώσει την επιδερμίδα.
  3. Υγιή μαλλιά: Αν θέλετε να αποκτήσετε υγιή και ζωντανά μαλλιά, τότε το βαλσμαμέλαιο ίσως είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Αυτό το φυσικό σκεύασμα θα κάνει τα μαλλιά σας πιο απαλά, περισσότερο ευκολοχτένιστα και πιο λαμπερά. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να βοηθήσει και σε διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τα μαλλιά όπως ψαλίδα, αραίωση, σπάσιμο τρίχας, κ.τ.λ.                                                                       Πηγή:http://www.balsameleo.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο